Blog – Kies Personeelsdiensten | Kies Voor Samen Werken

Horecaondernemers en de WAB
27 januari 2020
Aanvragen tegemoetkoming TOFA
1 juli 2020

Blog – Kies Personeelsdiensten | Kies Voor Samen Werken

Je hebt gesolliciteerd op een leuke vacature en je krijgt goed bericht; je bent uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Helaas kun je door het COVID – 19 virus op korte termijn niet langs komen op onze vestiging voor het sollicitatiegesprek. Onze consultant heeft hier gelukkig een oplossing voor videobellen!

Bij ons is het ook mogelijk om sollicitatiegesprekken online te voeren dit doet doen wij middels videogesprekken zo kun je toch solliciteren op de openstaande vacatures die wij aanbieden. Maar hoe zorg je ervoor dat je ook per videogesprek een goede indruk achter laat? Met deze 3 sollicitatietips voer jij een succesvol videosollicitatiegesprek!

1. Zorg voor een professionele ruimte

Door middel van een sollicitatiegesprek krijgt je gesprekspartner een beeld of je geschikt bent voor de functie waarvoor je gesolliciteerd bent. Het sollicitatiegesprek draait dan ook om jou. Kies voor een neutrale ruimte met een rustige achtergrond. Zo leidt de achtergrond niet af tijdens het sollicitatiegesprek. Zorg er daarnaast voor dat de ruimte over voldoende lichtinval beschikt en zonder te veel achtergrond geluiden.

2. Het sollicitatiegesprek

Je hebt een goede plek uitgekozen om het sollicitatiegesprek te voeren, je hebt je omgeving ingelicht en je draagt passende kleding. Het is nu tijd voor jouw sollicitatiegesprek!

  • Zichtbaarheid

Zorg ervoor dat je goed in beeld bent. Leg je armen zichtbaar op tafel en zorg ervoor dat er nog wat ruimte op het scherm overblijft.

  • Oogcontact

Probeer tijdens het gesprek recht in de camera te kijken. Dit voelt misschien wat ongemakkelijk in het begin, maar dit zorgt er wel voor dat het op beeld lijkt alsof je oogcontact maakt met je gesprekspartner.

3. Documenten

Houd documenten zoals een sollicitatiebrief en cv bij de hand. Dit komt voorbereid over. Leg ook een kladblok en een pen klaar voor eventuele vragen of aantekeningen.

Rond het sollicitatiegesprek goed af. Je hebt alle vragen gesteld en het sollicitatiegesprek kan worden afgerond. Bedank je gesprekspartner voor het gesprek en sluit het netjes af. Verbreek uiteraard de verbinding goed voordat je verder gaat met andere bezigheden.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt