Wat is goed werkgeverschap in de horeca?

Wet Arbeidsmarkt in Balans: werkgever moet oproepkracht vaste arbeidsomvang geven
28 november 2018
Ziekteverzuim, elke werkgever krijgt hiermee te maken. Hoe gaat uw organisatie hiermee om?
2 april 2019

De horecasector heeft een enorm tekort aan personeel. Hoe krijg jij meer werknemers op de werkvloer? En belangrijker nog: hoe zorg je ervoor dat ze blijven?

  1. Gebruik je netwerk

De meeste ondernemers komen ‘via-via’ aan hun personeel. Een sterk netwerk is heel belangrijk. Durf dit netwerk dan ook in te zetten bij de werving. Zodra je op zoek bent naar nieuwe werknemers, vertel dit dan aan je huidige werknemers, klanten, leveranciers en andere relaties. Mond-tot-mondreclame werkt nog altijd het beste, zo merken veel ondernemers.

  1. Gebruik Social Media!

Een goede aanvulling is werven via social media, denk daarbij aan Facebook, Instagram of Linkedin.

Horecapersoneel behouden;

  1. Zorg voor de juiste arbeidsvoorwaarden

Zodra je goede werknemers beloont en motiveert met passende arbeidsvoorwaarden, dan zullen ze je langer trouw blijven. Veel horeca ondernemers zijn daar al bewust mee bezig, toch is een passend salaris nog wel eens een uitdaging.

  1. Maak het verschil met goed werkgeverschap

Door goed te zorgen voor je personeel, zul je goede koks en bedienend personeel langer tevreden houden. Op die manier kun je smeden aan een hecht team, waarbij ook nieuwe talenten zich sneller zullen aansluiten. Je moet het zo organiseren dat medewerkers het fijn vinden om bij jou te werken.

Goed werkgeverschap heeft vaak als nadeel; veel administratie. Payrolling kan hierin de oplossing bieden als het gaat om de personeelsadministratie zodat je geen omkijken meer hebt naar contractvormen of de salarisuitbetalingen.

Bent u als horecaondernemer op zoek naar een flexibele oplossing voor uw personeelsvraagstukken? Neem contact met ons op en we lichten onze diensten graag verder toe.

BRON: www.ondernemenmetpersoneel.nl

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt