Ziekteverzuim, elke werkgever krijgt hiermee te maken. Hoe gaat uw organisatie hiermee om?

Wat is goed werkgeverschap in de horeca?
13 maart 2019
Vijf tips voor een aantrekkelijke vacature tekst.
17 april 2019

Ziekteverzuim, elke werkgever krijgt hiermee te maken. Hoe gaat uw organisatie hiermee om?

Verzuim van personeel betekent vaak extra admini­stratie, organisatie en kosten. U wilt natuurlijk het liefst dat medewerkers zo snel mogelijk weer aan de slag gaan. Ziekte kunt u als werkgever niet altijd voorkomen, maar u kunt wel een belangrijke rol spelen bij de preventie van verzuim.

Bij een payroll medewerker wordt vaak gedacht aan een uitzendconstructie, echter niets is minder waar. Bij payrolling kunnen werkgevers terecht die hun eigen personeel werven en selecteren, maar wel gebruik willen maken van de diensten van payrolling. Maar wat als uw medewerker ziek wordt?

Wat kost een zieke werknemer?

Een zieke werknemer kost ongeveer 250 euro per dag. U bent namelijk verplicht om 70 tot 100 procent van zijn loon door te betalen in de eerste twee jaar van zijn ziekte. Naast de loonkosten, bent u ook nog geld kwijt aan de vervanging en re-integratie van uw zieke werknemer.

Na twee jaar hoeft u in principe geen loon meer te betalen, tenzij het UWV vindt dat u de re-integratieverplichtingen onvoldoende bent nagekomen. Dan loopt u het risico maximaal nog een jaar loon door te betalen aan een zieke werknemer.

Door andere wetten en regelingen kan een langdurig zieke of arbeidsongeschikte werknemer u in totaal tot 12 jaar lang geld kosten.

Deze onvoorziene opsomming aan zorgen en kosten laten u als werkgever zien welke verplichting u heeft naar uw zieke medewerker(s) toe. U wilt het natuurlijk goed geregeld hebben voor uw organisatie, maar ook voor uw medewerker(s). Kies Personeelsdiensten verzorgd voor u ’t volledige verzuimtraject, wij nemen de financiële en juridische risico’s van het werkgeverschap van u over.

Samen met onze arbodienst aan de slag met verzuim

Bij verzuim en inzetbaarheid van uw medewerkers heeft u een partij nodig die u het werk uit handen neemt zodat u als werkgever door kunt met uw dagelijkse werk. Wij hebben alles in huis om samen met u het verzuimtraject te begeleiden dit scheelt u enorm veel werk, maar zorgt er tevens voor dat u altijd betrokken blijft. Bij een verzuimtraject gaat het juist om de samenwerking tussen werkgever – payroller en verzuimbegeleider/arbodienst.

Niet voor niets verzorgen wij al jaren de verloning van flexibel en vast personeel door heel Nederland. Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten over de mogelijkheden binnen uw organisatie? Neem dan contact met ons op. Wij lichten onze diensten graag verder toe.

Bron foto: www.ondernemenmetpersoneel.nl

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we ervan uit dat je ermee instemt